Hoe vertel je aan jonge kinderen dat een broertje, zusje, neefje, nichtje of vriendje is overleden? Stichting Vrienden van Noah hoopt dat het kinderboek andere ouders helpt om woorden te geven aan het verlies van een kind. Achterin het boekje hebben we een aantal pagina's leeg gelaten. Daar kan een lezer zijn of haar eigen speciale verhaal schrijven.

Ridder Noah
Als Ridder Noah geboren wordt is hij heel erg ziek. De dokters denken dat hij het niet gaat redden. Maar Ridder Noah wil leven! Hij gaat het gevecht aan met draken die zijn buikje heel erg ziek maken. Ridder Noah wordt tegen alle verwachtingen in sterker en op een dag mag hij met papa en mama mee naar huis. Ze geven hoffeesten, maken plannen en dromen over alles wat ze met Ridder Noah willen doen. Maar dan gaat het mis. De draken komen terug. En ze worden sterker... Zo sterk dat Ridder Noah weer speciale hulp nodig heeft van lakeien in het VU-Kasteel.
 
De opbrengst van het boek gaat naar de Kinder IC van het VU medisch centrum in Amsterdam
Op verzoek van medewerkers van de Kinder IC wordt de opbrengst van het boek besteed aan communicatiemiddelen. Denk bijvoorbeeld aan laptops en boeken met pictogrammen. Met deze hulpmiddelen kunnen ouders en kinderen met elkaar communiceren als praten even lastig is.
De stichting verwacht deze donatie in september 2015 te kunnen doen.